Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, mali müşavir ve muhasebecilerin dile getirdikleri sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
Mali müşavir ve muhasebecilerin bir süre önce düzenledikleri ortak basın açıklamalarında dile getirdikleri sorunları TBMM’de gündeme getiren Yazgan, “120 bini aşkın mali müşavir, 20 bin stajyer ve 350 bin de bu alanda çalışan emekçiler olmak üzere sayısı 500 bini bulan mali müşavir camiası bir süredir ağır iş yüküyle karşı karşıya. Seslerini duyurmak için 24 Nisan’da sokağa çıkan meslek çalışanları, insani taleplerinin karşılanmasını isteyerek, ‘Masa başında ölmemiz mi gerekiyor?’ tepkisini gösterdi. Bu tepkilerinde çok haklılar. Kendilerinden kısa sürede, yaşamın olağan akışına aykırı yoğunlukta iş bekleniyor. Bakanlığa ilettikleri taleplerine dönüş alamamaları ise çok acı. Yüz binlerce çalışan, bürokratik işlemlerin altında eziliyor. İstedikleri şeyler ayrıcalık değil, adil ve uygulanabilir sistem. Sürekli yeni vergi yüküyle vatandaşın belini büken ve vatandaşını sevmeyen hükümet, her yerde olduğu gibi bu konuda da insanına değer vermediğini göstermeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sesleniyorum; sorunlara kulağınızı tıkamayın, mağduriyet yaratmayın, kamu görevi gören mali müşavirlerin taleplerine karşılık verin.” dedi.
“Çalışma yapılıyor mu?”
Yazgan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, şu soruları yöneltti: “Mali müşavirlerin mesleki sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır? Mali müşavirlerin ağır iş yükünün çözülmesi için ne gibi adımların atılması planlanmaktadır? Mali müşavirlerin talepleri konusunda bakanlığınızca çalışma yapılmakta mıdır?”
Haber MERKEZİ
Ticari taksi ile motosikletin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
128406 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84779 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
54261 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38434 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26812 kez okundu