47,1721$% -0.57
53,7187€% -0.12
63,0486£% -0.04
6.225,55%0,12
10.215,00%0,00
40.631,00%0,00
4.120,26%-0,07
14.321,19%1,53
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Edirne İl Genel Meclisi’nde başlayan Temmuz ayı oturumları devam ederken, Meclis’te dün gerçekleştirilen toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından, Saros Körfezi’nde yıllardır beklenen koruma amaçlı imar planlarına ilişkin hazırlık sürecinde önemli aşamaların tamamlandığını açıklayan bir rapor sunuldu.
Komisyonun dikkat çeken raporuna göre, plansızlığın ruhsat ve mülkiyet sorunlarını artırdığına vurgu yapılarak, planlama çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması gerektiğinin altı çizildi. Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında görüşülen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, Enez ve Keşan belediyeleri mücavir alanı dışında kalan Saros Körfezi kıyı bandında yürütülen koruma amaçlı imar planı çalışmaları değerlendirildi. Komisyon Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz tarafından okunan raporda, Saros Körfezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ni kapsayan 1/25 bin ölçekli nazım imar planı ile Keşan’ın Gökçetepe ve Sazlıdere, Enez’in ise Sultaniçe ve Gülçavuş sahil kesimlerine yönelik koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının eş zamanlı olarak sürdüğü belirtildi.
Teknik hazırlıkların önemli bölümü tamamlandı
Saros Körfezi’nde yaklaşık 22 bin 628 hektarlık alanı kapsayan üst ölçekli planlama çalışması yürütülüyor. Raporda, planlama sürecinin önemli teknik aşamalarının büyük ölçüde tamamlandığı ifade edildi. Bu kapsamda halihazır haritaların hazırlandığı, jeolojik ve jeoteknik etütlerin onaylandığı, taşkın etütlerinin Devlet Su İşleri tarafından uygun bulunduğu, kıyı kenar çizgisi çalışmalarında önemli ilerleme sağlandığı ve kurum görüşlerinin alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan bazı bölgelerde etaplama raporları, analiz ve sentez çalışmaları ile ilgili kurumların görüşlerinin alınmasına yönelik sürecin devam ettiği kaydedildi. Raporda, planlama sürecinde depremden tsunamiye, orman yangınlarından iklim değişikliğine kadar birçok afet riskinin de dikkate alınacağı belirtildi.
“Plansızlık vatandaşları mağdur ediyor”
Komisyon raporunda, Saros Körfezi’nin Edirne’nin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekilerek, özellikle Erikli, Yayla, Mecidiye, Gökçetepe, Sazlıdere, Sultaniçe ve Gülçavuş’ta her geçen yıl artan turizm hareketliliğiyle birlikte yapılaşma baskısının da yükseldiği ifade edildi. Raporda ayrıca uzun yıllardır devam eden planlama eksikliği nedeniyle vatandaşların ruhsat, yapılaşma ve mülkiyet hakları konusunda çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığı, bu durumun ise kaçak yapılaşma riskini artırdığı vurgulandı.
İbrice yatırımlarına dikkat çekildi
Komisyon Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz‘ın okuduğu raporda, İbrice Limanı’nda gerçekleştirilen yatırımlar ile bölgede hayata geçirilmesi planlanan turizm projelerinin Saros’un gelişiminde önemli rol oynayacağı belirtilerek, sürdürülebilir turizmin sağlanabilmesi, altyapı yatırımlarının planlı şekilde gerçekleştirilebilmesi ve doğal değerlerin korunabilmesi için koruma amaçlı imar planlarının ivedilikle tamamlanmasının büyük önem taşıdığı görüşü dile getirildi.
Yılmaz: “Planlama süreci ivedilikle sonuçlandırılmalı”
İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında komisyona havale edilen, “Enez ve Keşan Belediyesi Mücavir alan dışında Saros bölgesindeki İmar plan çalışmaları” konusunu içeren ve bu çalışmaların ne aşamada olduğu sorusuna cevap aranan rapor ile ilgili, Komisyon Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz, son olarak şu görüşleri aktardı: “Komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; Saros Körfezi’nin Edirne’nin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğu, özellikle Erikli, Yayla, Mecidiye, Gökçetepe, Sazlıdere, Sultaniçe ve Gülçavuş başta olmak üzere sahil yerleşimlerinde her geçen yıl artan turizm hareketliliğine bağlı olarak yapılaşma baskısının da arttığı görülmektedir. Son yıllarda İbrice Limanı’nda gerçekleştirilen yatırımlar, sahil köylerinin turizm odaklı gelişimine yönelik çalışmalar ve bölgede hayata geçirilmesi planlanan turizm projeleri dikkate alındığında, Saros Körfezi’nde koruma amaçlı imar planlarının bir an önce tamamlanması büyük önem taşımaktadır. Uzun yıllardır devam eden planlama eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız ruhsat, yapılaşma ve mülkiyet haklarına ilişkin çeşitli sorunlar yaşamakta, bu durum ise kaçak yapılaşma riskini artırmaktadır. Özellikle yaz aylarında nüfusun katlanarak arttığı bölgede, sürdürülebilir turizmin sağlanabilmesi, altyapı yatırımlarının planlı şekilde gerçekleştirilebilmesi ve doğal değerlerin korunabilmesi için planlama sürecinin ivedilikle sonuçlandırılması gerektiği kanaatine varılmıştır.”
Haber: İlker GÜREL
Çay 20 TL oldu…Ergin: “Esnafımız artan maliyetler karşısında zam istemek zorunda kaldı”
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
128837 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
85208 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
54684 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38731 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
27105 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.