Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde bu yılki yetiştirme sezonunda 10 milyon 500 bin sazan balığı yavrusu üretildi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında tesisteki balık üretimi artarak devam ediyor.
Projeyle Türkiye’de amatör balık avcılığının yaygınlaştırılması, sürdürülebilir balıkçılığın verimini artırmak ve gelecek nesillere daha zengin su kaynakları bırakılması amaçlanıyor.
Tesiste 2025 yılında yapılan çalışmalarda 10 milyon 500 bin sazan balığı yavrusu üretildi.
Üretilen yavruların 1 milyon 600 bini Edirne’deki göletlere kalan bölümü ise Marmara Bölgesi’ndeki göletlere salındı.
Bu yılki çalışmayla tesiste üretilen balık yavrusu sayısı 50 milyon aşmış oldu.
Haber Merkezi
Sağlık Bakanlığı 18 bin yeni personel alacak
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127431 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
83782 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53289 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37747 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26118 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.