Avrupa Komisyonu, 15 Temmuz 2025’te aldığı kararla, Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşlarına çok girişli kısa süreli Schengen vizesi başvurularında kolaylık sağlayacak yeni kuralları onayladı.
Türk vatandaşları Schengen vizeleriyle ilgili bir süredir sorun yaşarken yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi için Türkiye’den yapılan başvurularda çok girişli kısa süreli vizelere ulaşımı kolaylaştıran yeni düzenlemeleri kabul etti.
Düzenli seyahat eden ve kurallara uyan başvuru sahiplerine daha uzun süreli ve çok girişli vizeler verilecek.
Uygulamadan; geçmişte Schengen vizesi almış, bu vizeyi kurallara uygun şekilde kullanmış ve düzenli seyahat geçmişi bulunan Türk vatandaşları yararlanabilecek.
-Önceki vizesinin bitişinden itibaren 1 yıl içinde başvuru yapanlara: 6 aylık vize
-Önceki 6 aylık vizesinin bitişinden itibaren 2 yıl içinde başvuru yapanlara: 1 yıllık çok girişli vize
-Önceki 1 yıllık vizesinin bitişinden itibaren 2 yıl içinde başvuru yapanlara:3 yıllık çok girişli vize
-Önceki 3 yıllık vizesinin bitişinden itibaren 2 yıl içinde başvuru yapanlara: 5 yıllık çok girişli vize
Ancak vize süresi hiçbir şekilde pasaport süresini aşamayacak. Vizenin geçerlilik süresi, pasaport süresi bitiminden en az 3 ay önce sona erecek şekilde düzenlenecek.
25 ülkede geçerli olacak
Belçika, Bulgaristan, Çekya, Almanya, Estonya, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Finlandiya ve İsveç.
Kimler düzenleme dışı?
Düzenlemenin kapsamı sınırlı tutuldu. TIR şoförleri gibi mesleki amaçla vize başvurusu yapan Türk vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan ancak Türk vatandaşı olmayan ve vizeye tabi üçüncü ülke vatandaşları bu kolaylıktan yararlanamayacak.
Kaynak: sozcu.com.tr
Atıl araziler damla sulamayla çeltiğe dönüşüyor: Çiftçinin yüzü gülüyor!
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127341 kez okundu
2
Helvacıoğlu, çeşmelerden elde edilen gelir ve tasarruf hakkında açıklama yaptı: “Hayır çeşmelerinden 200 öğrenciye burs verilmesi hedefleniyor”
88452 kez okundu
3
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
83692 kez okundu
4
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53199 kez okundu
5
Tartışmaların odağındaki Ediz Ün partisinden istifa etti
50622 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.