deneme bonusu evden eve nakliyat bonus veren bahis siteleri bahis siteleri popüler casino siteleri ofis taşıma parça eşya taşıma evden eve nakliyat nakliyat
Edirne HAFİF KAR YAĞIŞLI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Gündem Saros Gazetesi
  • Sağlık
  • Uzman Diyetisyen Candan Aktaş Özmen: “Brokoli; vitamin E, vitamin A ve vitamin C bakımından oldukça zengin bir sebzedir”

Uzman Diyetisyen Candan Aktaş Özmen: “Brokoli; vitamin E, vitamin A ve vitamin C bakımından oldukça zengin bir sebzedir”

ad826x90
ad826x90

FormCA Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni ve Uzman Diyetisyeni Candan Aktaş Özmen, brokolinin , antioksidan özellikleri olan vitamin E, vitamin A, ve vitamin C bakımından oldukça zengin bir sebze olduğunu söyledi.

Özmen, brokolinin; lahanagiller grubu çatısı altında yer alan kükürt içerikli bir sebze olduğunu belirterek, “İçerdiği bazı fitokimyasal ve biyoaktif bileşikler sayesinde vücudu toksik bileşiklerden uzaklaştırması, hücre hasarını önlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve özellikle kanser oluşumunu önlemesi gibi insan vücuduna bir çok yararı bulunmaktadır. Brokoli, antioksidan özellikleri olan vitamin E, vitamin A, ve vitamin C bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Ayrıca lif içeriği de yüksektir. Brokolinin antikanserojenik etkisi yani kanser önleyici etkisi içeriğinde bulunan glikosinolat adı verilen kükürt ve şeker bileşiklerinin parçalanması sonucu oluşan sülforofan adlı bileşik sayesinde olmaktadır.” dedi.

“Brokoliyi kestikten sonra bekleyiniz!”

Brokolinin tüketilmesiyle ilgili de önerilerde bulunan Candan Aktaş Özmen, “Brokoliyi kestikten sonra bekleyiniz! Brokoliyi pişirmeden önce küçük küçük parçalara ayırıp bir müddet bekleyiniz. Küçük parçalar halinde kesildikten sonra yapılan bekleme işlemi brokolide bulunan sülforofan adlı bileşiğin daha çok ortaya çıkmasını sağlamakta ve vücudumuza olan sağlıklı etkisi daha da çok artmaktadır. Sülforofan maddesi brokoli de hazır şekilde bulunmamaktadır. Brokolide bulunan bazı bileşikler, mirosinaz enzimi sayesinde sülforofana dönüşüyor. Kesme, parçalama ve bekleme işlemi brokolideki mirosinaz enzimini aktive ederek sülforofan bileşiğinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Sonuç olarak; haftada 1-2 kez brokoli tüketmenizi ve pişirme işleminden önce brokoliyi küçük parçalar halinde kesip yaklaşık 30 dk beklemenizi tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

ad826x90

Haber: İlker GÜREL

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başhekim Opr. Dr. Recep Vural: “Hasta hakları; insan hak ve değerlerinin sağlık hizmetlerine uyarlamasıdır”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.