47,0050$% 0.01
53,7145€% 0
63,0486£% -0.04
6.161,77%-1,02
10.106,00%-1,07
40.198,00%-1,07
4.080,57%-0,96
14.321,19%1,53
2995826฿%-0.28073
2068.43Ł%-1.71831
84838Ξ%0.80211
51.03%-1.23711
46.97$%0.02747
Yeniden Refah Partisi Keşan İlçe Başkanı Selim Uyar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinin Filistin’e destek olması gerektiğini söyledi.
Uyar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili
yaptığı açıklamada; “İslam ülkelerinin yöneticilerini, başbakanlığı esnasında El-Halil kentini korumak ve barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçiği Filistin’e gönderen merhum Erbakan hocamız gibi kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz. ‘Aksa Tufanı’ İsrail’in vahşet politikalarının sonucu Erbakan, İsrail’in Gazze’ye orantısız bir güç kullandığını belirterek, ‘İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa’ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin’de tabandan yükselen ve dalga dalga yayılan büyük tepki ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı.” dedi.
“Dünya İsrail vahşetine suskun kaldı”
İslam dünyasına çağrıda bulunduğu açıklamasında, özellikle son yıllarda işgalci güçlerin kanlı eylemlerine sahne olan Gazze’deki vahim gidişat karşısında hiçbir önlemin alınmadığını, dünyanın suskunluğu ve hatta İsrail’e arka çıkılması nedeniyle Filistin halkının yalnızlığa itildiğini belirten Selim Uyar, “İşgalci İsrail, uluslararası kamuoyunun da sessizlik politikalarından büyük cesaret alarak Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik şiddet eylemlerini çoğaltarak ve işgal toprakları üzerinde yeni yerleşim alanları oluşturarak Filistinlilerin hareket alanlarını daraltmaktadır. Bu tutum, Filistin halkının meşru haklarının gasp edilmesine neden olmaktadır. Yeniden Refah Partisi olarak her zaman olduğu gibi bugün de Filistinlilerin yanında ve her zaman savunucusu olacağız. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ettiğimizi, şimdiye kadar İsrail’e karşı sessizliği yeğleyen uluslararası toplumu İsrail zulmüne karşı duyarlı olmaya davet ettiğimizi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acilen toplanması ve gerekli somut ve caydırıcı önlemleri almasının artık kaçınılmaz olduğunu ifade ediyoruz. İslam dünyasına İsrail çağrısı İslam dünyasını İsrail ile Gazze konusunda cesur ve kararlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Haber MERKEZİ
CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün: “Pancar ekimini tamamen bitirmek istiyorlar”
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
128839 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
85211 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
54686 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38733 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
27107 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.