Yenimuhacir Beldesi’nin İnönü Nahallesi, Şükrüköy ve Seydiköy ile Malkara’nın Sarıpolat Mahallesi sınırları içerisinde yapılması planlanan 7 türbin ve Elektrik Depolama Tesisli Sarıpolat Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesi için “ÇED olumlu” kararı verildi.
Keşan’a bağlı Yenimuhacir Beldesi’nin İnönü Mahallesi, Şükrüköy ve Seydiköy ile
Malkara’ya bağlı Sarıpolat Mahallesi sınırları içerisinde SYCS İnşaat Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 7 türbin ve Elektrik Depolama Tesisli (EDT) Sarıpolat RES için karar açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin bakanlığa sunulan ÇED raporunun, inceleme değerlendirme komisyonu tarafından incelendiği ve “ÇED olumlu” kararı verildiği belirtildi. Duyuruda, projenin nihai ÇED raporuna da yer verildi. Projenin nihai ÇED raporuna göre; Sarıpolat RES ve EDT projesinde 7 adet 3 MWm/3 MWe Kurulu gücüne sahip türbin olacak. Kurulu güç ile yılda toplam 84.000.000 kWh elektrik üretimi yapılması planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca 1 adet 21 MWe/21 MWh kurulu gücüne sahip EDT kurulacak.
Türbinlerden 3’ü Keşan’a
Sarıpolat RES sahasının 925,88 hektar alanı kapladığı belirtilen dosyada, proje kapsamında tesis edilecek 7 adet türbinden 4 adet türbin T1, T3, T4, T7 Tekirdağ İl sınırları içerisinde; 3 adet türbin T2, T5, T6 Edirne İl sınırları içerisinde yer alacak. Faaliyetlerden etkilenebilecek en yakın yerleşim alanının, T1 türbin noktasına 570 metre mesafede yer alan Sarıpolat Mahallesi’ne bağlı yapı olduğu belirtilirken; Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda orman alanı ve tarım alanı kullanımda kaldığına yer verildi.
Haber MERKEZİ
Çalıştığı inşaatın 2. katından düştü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.