Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından 3-4-5 Ekim 2025 tarihlerinde düzenlenen 12. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali sona erdi.
Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından 3-4-5 Ekim 2025 tarihlerinde düzenlenen 12. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali, programa uygun biçimde bisikletçilerin Danişment Sahili’nden Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne dönüşleriyle sona erdi.
Festival, Keşan Kaymakamı Aziz Mercan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Müze Keşan’da yaptığı açılışla başladı. Açılışın ardından yola çıkan bisikletçiler, zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve çamura dönüşen zemin koşullarına karşın azimle pedal çevirdi.
Ülkenin dört bir yanından gelen 25 kulüp ve topluluk ile Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna ve Polonya’dan katılımcıların yer aldığı festival üç gün boyunca sürdü. 200 sporcunun kayıtlı olduğu etkinlik boyunca, bisikletçiler İzzetiye, Mercan, karlıköy, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli ve Mecidiye bölgelerinde oluşturulan arazi parkurlarında pedal çevirdi. Katılımcılar, Danişment Muhtarlık Kamp Alanı’nda kamp kurarak doğayla iç içe 3 gün geçirdi. Bisikletçiler, bölge halkının konukseverliğinden, coğrafyanın sunduğu eşsiz güzelliklerden ve “Malkoçoğlu, Islak Islak” ile “Dönence” adları verilen parkurların kendine özgü karakterinden etkilendiklerini dile getirdi. Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da özgün tasarımıyla yapılan ve sevimli dostlarımız temalı festival formalarının da büyük beğeni topladığı belirtildi. Bisikletçiler, festivalin yüksek organizasyon kalitesine vurgu yaparak Keşan DOÇEK’in bu alandaki başarısını övdü ve gelecek yılki buluşma için şimdiden heyecan duyduklarını açıkladı. Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliğin bölge turizmine katkı sunduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Amacımız, bölgemizin turizm potansiyeline doğa sporlarını da ekleyerek sürdürülebilir bir tanıtım sağlamak. Dernek olarak hem ulusal hem de uluslararası ölçekte, en zorlu koşullarda dahi etkinlik düzenleyecek deneyime ve takım ruhuna sahibiz. Bu festivalin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir yapıya kavuşması için çalışmalarımız sürecek.”
Eşme, ilk gün yaşanan yoğun yağmura karşın bisikletçilerin sergilediği direnci vurgulayarak, “Gerçek bir dağ bisikletçisi ruhuyla mücadele eden tüm sporcuları kutluyorum” dedi. Ayrıca, kent yaşamının sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle güç kazandığını, bu tür organizasyonların kente canlılık kattığını belirtti. Eşme, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber MERKEZİ
Hastanede korkutan yangın
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127674 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84028 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53532 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37918 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26292 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.