15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin 9. yılı nedeniyle, Asri Mezarlık’ta gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmamasına tepki gösterildi.
15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin 9. yılı nedeniyle Asri Mezarlık’ta gerçekleştirilen tören öncesinde, mezarlıkta hazır bulundurula Keşan Belediye Bandosu, bir süre sonra törende görevleri olmadığı bildirilerek geri gönderildi. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından CHP Keşan İlçe Başkanlığı Basın Yayın Sorumlusu Bülent Saylam, resmi bir tören olmasına rağmen saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı’nın söylenmediğini dile getirerek, “Ne saygı duruşu ne de İstiklal Marşı var. Bu programı kim düzenledi?” diyerek tepki gösterdi. Kaymakam Aziz Mercan da bu tepki karşısında, “Geçen sene de aynı şekilde yapılmış ve ona göre programın üzerinden geçmişler. Evet bir eksiklik olmuş olabilir. Ben de farkındayım. Ancak müdahale şansımız olmadı. Telafi edilecektir. Burada tören yapıyoruz. Lütfen saygılı olun.” dedi.
Haber MERKEZİ
“Erikli Sahili’yle ilgili sorunlar ve sorular cevap bekliyor”
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127701 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84054 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53558 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37939 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26313 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.