Mecidiye Muhtarı Gürkan Akça, her yıl geleneksel olarak büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirilen Hıdırellez Dallık Şenlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Muhtar Gürkan Akça yaptığı açıklamada, bu yıl Hıdırellez Dallık Şenlikleri’nin 9 Mayıs 2026 Cumartesi günü mecidiye dallık alanında düzenleneceğini belirterek, tüm vatandaşları ve bölge halkını etkinliğe davet etti. Gürkan Akça açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Baharın gelişi, bereketin ve umudun habercisi olan Hıdırellez’i, mecidiye köyümüzde yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde kutlamaktayız. Geleneksel hale gelen Dallık Şenliklerimizi bu yıl da aynı coşku ile gerçekleştireceğiz. Kültürel değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük önem taşıyan bu güzel günde tüm hemşehrilerimizi ve bölge halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” Mecidiye Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşların bir araya gelerek geleneksel Hıdırellez coşkusunu hep birlikte yaşaması hedefleniyor.
Haber MERKEZİ
Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün: “Maliyetin altındaki alım fiyatlarıyla nereye kadar?”
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127785 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84140 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53643 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37999 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26371 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.