AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği’ni ve Tasarruflu Sulama Sistemlerine Hibe Desteği’ni paylaşırken, tebliği kapsamında 12 farklı alanda yapılacak yatırımlara %60-%70 oranında hibe desteği sağlanacağını söyledi.
Aksal, Tasarruflu Sulama Sistemlerine Hibe Desteği ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “3 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında
tasarruflu tarımsal sulama yatırımlarına %50–%70 oranında hibe desteği sağlanacak. Hibe kapsamındaki yatırımlar: Tarla içi sulama sistemleri: Damla, yağmurlama, mikro yağmurlama ve yüzey altı damla sulama, mekanik sulama sistemleri: Center pivot / lineer ve tamburlu sulama sistemleri, yenilenebilir enerji ve teknoloji odaklı sistemler: Güneş enerjili sulama ve akıllı sulama (sensör, otomasyon, uzaktan yönetim). Su tasarrufu sağlayan modern sulama yatırımları bu destekten yararlanabilecek” dedi.
“Aile işletmeleri için hibeye esas proje üst limiti 8 milyon TL olarak belirlendi”
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği kapsamında, 12 farklı alanda yapılacak yatırımlara %60–%70 oranında hibe desteği sağlanacağını da belirten Fatma Aksal, “Hibeye esas proje tutarı: En az: 100 bin TL, en fazla: 30 milyon TL, aile işletmeleri için hibeye esas proje üst limiti 8 milyon TL olarak belirlendi. Başvuru tarihleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanacak Uygulama Rehberi ile duyurulacak. Desteklerin üreticilerimize ve çiftçilerimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum” dedi.
Destek verilecek yatırım konuları…
Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği’nde yer alan yatırım konuları da şöyle sıralandı; “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırım konularında; Bitkisel ürünlere yönelik yatırımlar, hayvansal ürünlere yönelik yatırımlar, çelik silo konusuna yönelik yatırımlar, soğuk hava deposu konusuna yönelik yatırımlar. Tarımsal üretime yönelik yatırım konularında; Kapalı ortamda bitkisel üretime yönelik yatırımlar, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, kültür mantarı üretimine yönelik yatırımlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimhanelerine yönelik yatırımlar, kanatlı hayvan kesimhanelerine yönelik yatırımlar, yağmur hasadı için jeomembran gölet yapımına yönelik yatırımlar. Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırım konularında; denizlerde yetiştiriciliğe yönelik yatırımlar, iç sularda yetiştiriciliğe yönelik yatırımlar, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde yetiştiriciliğe yönelik yatırımlar. Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırım konularında; hayvansal orijinli gübre yatırımları, bitkisel orijinli gübre yatırımları. Tarımsal amaçlı örgütler için ortak makine parkı yatırımları, arı yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, tarımda dijitalleşme, veri yönetimi, sensör ve nesnelerin interneti (IoT) tabanlı akıllı tarım uygulamalarına yönelik yatırımlar, yapay zekâ tabanlı karar destek sistemleri ve üretim izleme teknolojilerine yönelik yatırımlar, tarımda robotik kullanımı, otomasyon ve görüntü işleme sistemlerinin kullanımına yönelik yatırımlar, (h) (f), (g) ve (g) bentlerinde belirtilenler dışında kalan diğer tarımsal bilişim sistemlerinin kullanımına yönelik yatırımlar, ipek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, bu fıkrada yer alan yatırım konularında faaliyet gösteren tesislerin ve tarımsal amaçlı örgütlerin sulama hizmetlerinin gerektirdiği enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar. Tebliğ kapsamında belirtilen yatırım konularında gerçekleştirilecek projeler, kırsal alanda uygulanması şartıyla hibe desteği kapsamında değerlendirilir.”
Haber: İlker GÜREL
Ülkü Ocakları Alparslan Türkeş için mevlid-i şerif okuttu
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127430 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
83781 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53288 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37746 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26117 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.