Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Keşan’a huzurevinin ne zaman yapılacağını sordu.
Değişen toplumsal koşullar nedeniyle huzurevlerine olan taleplerin artığına dikkat çeken CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne’de bulunan huzurevlerinin taleplere yetişemediğini vurguladı. Ün, Keşan’a yapılacak huzurevinin bölgede önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi. CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün: “Keşan tarihi zengin, çevresindeki birçok yere hizmet veren bir ilçemiz. Bu zamana kadar burada bir huzurevinin yapılmamış olması büyük bir eksiklik. Biz bir an önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bir huzurevini açması gerektiğini düşünüyoruz. Yaşlılarımıza en iyi şekilde hizmet vermeliyiz. Devletin en önemli görevlerinden birisi çocuğuna, gencine, hak ettikleri yaşlısına değeri ve hizmeti vermektir. Son günlerde birçok özel huzurevinde çok yüksek zamların yapıldığını da basından okuyoruz. Emekli maaşları sadakaya dönerken huzurevi ücretleri uçuyor. İşte tam AKP Türkiye’si tablosu. Anayasanın değiştirilemez maddelerine göre Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinden birisi sosyal devlet olmaktır. O zaman, sosyal devlet olmanın gereği yapılmalı ve Keşan’ımıza önemli bir ihtiyaç olan huzurevi açılmalıdır.” dedi.
Haber MERKEZİ
23. İpsala Çeltik Festivali başladı
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
126716 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
83066 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
52587 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37302 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
25678 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.