Sazlıdere Köyü ve Sahili Yardım ve Kalkındırma Derneği eski Başkanı Serdar Durak, Sazlıdere-Gökçetepe arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yolun, yaz mevsiminden bu yana acil çözüm beklediğine dikkat çekti.
Durak, Gökçetepe-Sazlıdere arasındaki yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yolda, geçtiğimiz yaz sezonuna girmeden önce birtakım çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, “Oldukça bozuk olan yolun eski hali kazılarak, yolun yenilenmesi adına ilk adımlar atılmıştı. Ancak yaz sezonuna girilmesine rağmen yol maalesef yapılmadı ve yaz mevsiminde tatilini Sazlıdere’de geçiren vatandaşların yanı sıra yolu her gün kullanan Sazlıdere Köyü halkı bu konudaki şikayetlerini sürekli dile getirmeye başladı.” dedi.
“Öğrencilerimiz, her gün bu yoldan okullarına gidip geliyor”
Yaz mevsiminin geride kalmasına rağmen, beklenen acil çözümün gelmemesinin, Sazlıdere Köyü’nde yaşayan vatandaşları mağdur ettiğini kaydeden Serdar Durak, her gün Sazlıdere Köyü’nden okula giden öğrencilerin olduğunu da hatırlatarak, “Bu öğrencilerimiz, her gün bu yoldan okullarına gidip geliyor. Yolun bazı bölümleri kazaya neden olabilecek derecede tehlikeli.” diye konuştu.
“Edirne İl Özel İdaresi’nin, plentin açılmasıyla bu yolu kısa sürede tamamlayacağını düşünüyoruz”
Acil çözüm bekleyen bu yolun, Havsa’da kurulan Edirne İl Özel İdaresi Sıcak Asfalt Plent Tesisi’nin hizmete girmesiyle birlikte kısa sürede çözülmesini beklediklerini ifade eden Durak, şunları söyledi; “Edirne İl Özel İdaresi’nin, plentin açılmasıyla bu yolu kısa sürede tamamlayacağını düşünüyoruz. Yolun tamamlanması, Sazlıdere Köyü halkı başta olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları ciddi ölçüde rahatlatacaktır.”
Haber: İlker GÜREL
Bu sorunu çözecek yetkililer aranıyor!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.