Keşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Erdoğan Meyve Gençlik Merkezi tarafından, gençlerin tarımsal üretimi yerinde tanımaları amacıyla çeltik hasadı etkinliği düzenlendi.
Etkinlik kapsamında gençler, çeltik tarlalarını ziyaret ederek üretim ve hasat sürecini yakından gözlemledi. Çeltik yetiştiriciliğinin farklı aşamaları hakkında üreticilerden bilgi alan gençler, tarlada devam eden hasat çalışmalarını da yerinde görme fırsatı buldu.
Çiftçinin emeğini yerinde gördüler
Çeltik üreticileriyle bir araya gelen gençlere, çeltiğin tarladan sofraya uzanan üretim süreci hakkında bilgiler aktarıldı. Gençler, tarımsal üretimin önemini ve çiftçilerin üretim sürecinde verdiği emeği yerinde gözlemledi. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte gençler, yalnızca çeltik hasadını izlemekle kalmayıp üretimin içerisinde yer alarak farklı bir deneyim yaşadı.
Üretimi yerinde öğrendiler
Şehit Erdoğan Meyve Gençlik Merkezi, Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencileri ve Koreli Tarım iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikle gençlerin tarıma olan ilgisinin artırılması ve üretim süreçlerini yakından tanımalarının amaçlandığını belirtildi. Etkinlik sonunda gençler, toprağa ve üretime dokunarak hem çeltik hasadını yakından tanıdı hem de çiftçilerin emeğine tanıklık etti.
Haber: İlker GÜREL
