19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlama törenleri kapsamında, dün gerçekleştirilen Gençlik Korteji’nin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saat 09.30 sıralarında, Kent Müzesi önünden başlayan kortej, öğrencilerden oluşan bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde açılan dev Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Kemik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, siyasi partilerin ve STK’ların başkan ve temsilcileri, okul idarecileri ve öğrencilerin de katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen tarafından, buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.
Karasu: “Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ derken, bu vatanı koruma ve yüceltme görevini sadece bize devretmemiştir”

Çelenk sunumunun ardından Gençlik Merkezi Akademi faaliyetleri Üyesi Efekan Karasu, yaptığı konuşmada, “Bugün, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, özgürlük meşalesinin Samsun’da yakıldığı o büyük günün yıl dönümünü kutlamanın gururu içindeyiz. 19 Mayıs 1919; bir milletin ‘zincirlerini parçaladığı’ günün adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’yi başlatırken bu vatanın her bir karış toprağının ne büyük bedellerle korunacağını biliyordu. Bugün üzerinde özgürce nefes aldığımız bu topraklar, sadece bir kara parçası değil; şehitlerimizin mübarek kanlarıyla vatan kılınmış kutsal bir emanettir. Bizler bugün burada bayram yapabiliyorsak; Çanakkale’den Dumlupınar’a, Sakarya’dan günümüze kadar vatanın bekası uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürüyen kahramanlarımız sayesindedir. Her birimizin ve şehitlerimizin, bağımsızlık, göğsümüzde sönmeyecek bir yıldızdır. Onların fedakarlığı, bizim en büyük mirasımız; onların aziz hatırası, bizim en güçlü rehberimizdir. Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ derken, bu vatanı koruma ve yüceltme görevini sadece bize devretmemiştir. Aynı zamanda bizi şehitlerimizin emanetine sahip çıkacak sarsılmaz iradenin sahibi olarak görmüştür. Bizim boynumuzun borcu; bilimde, sanatta, sporda ve teknolojide en öne geçerek, şehitlerimizin kanıyla sulanan bu toprakları dünyanın en müreffeh ülkesi yapmaktır. Onlar siperlerde can verirken nasıl tereddüt etmedilerse, biz de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşırken asla yorulmayacağız, usanmayacağız. Sözlerimi bitirirken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Malazgirt’ten bugüne bu vatanı bizlere yurt yapan, rahmet, minnet ve sonsuz şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. Konuşmanın ardından tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.
Haber / FOTO: İlker GÜREL
EDESOB’da görev dağılımı yapıldı
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
128010 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84367 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53869 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38137 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26509 kez okundu