Edirne İl Genel Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Üyeleri Sezgin Gündoğdu, Erdinç Can ve Erdoğan Gümülcineli, Mecidiye Köyü’ndeki İbrice Limanı’nın onarılması ve işletmeye açılarak yeniden ekonomiye kazandırılmasına yönelik hazırlanan “Keşan İlçesi İbrice Limanı Onarım ve İşletilmesi Projesi” hakkında bilgi verdi.
Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Keşan’la ilgili iki önemli konu plan ve bütçe komisyon raporunda yer aldı. Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri Sezgin Gündoğdu, Erdinç Can ve Erdoğan Gümülcineli, Edirne İl Özel İdaresi’nin İbrice Limanı Onarım ve İşletilmesi Projesi’ne ortak olması ile Karayollarına ait olan Bahçeköy-Çamlıca Yolunun İl Özel İdaresi envanterine katılması konusunda meclis gündemine geldiğini söyledi. Gündoğdu, Can ve Gümülcineli, Keşan İlçesi İbrice Limanı Onarım ve İşletilmesi Projesi’nin gerçekleştirecek kurumların Edirne İl Özel İdaresi, Keşan İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mecidiye Köyü Muhtarlığı ve S.S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi olduğunu belirterek proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İbrice Liman’ında yapılacak projede Saros Körfezinde sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve limanların ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Hedef grup ve nihai yararlanıcılarının Mecidiye Köyü’ndeki vatandaşlar ve bölgede balıkçılık faaliyetlerini yürüten kooperatif üyeleri ile gastronomi alanı ve hizmet sektöründe çalışanlar olacaktır. Bunun yanında Deniz Mahsulleri piyasasında çalışan firmalar ve restoranlar ile Saros Körfezine gelen yerli ve yabancı turistler bu projenin nihai yararlandırıcıları olacak. İbrice Limanı’nda atıl durumda olan yapıların onarılarak ekonomiye kazandırılacak. Liman içerisinde bulunan ve onarılacak yapılar S.S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifinin sorumluluğunda işletilmek üzere Restoran ve Kafe olarak kullanılmak üzere bir adet Sosyal Tesis, WC, Otopark, Balıkçı Korunağı, Soğuk Hava Deposu ve Buzhane olarak düzenlenecek. Bu yapılar kooperatif yelerinin balıkçılık faaliyetlerinde kullandıkları ekipmanlar ve avlanma faaliyetleri sonucunda elde ettikleri ürünlerin daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesini sağlayacak. Ayrıca liman içerisinde restoran ve kafe işletmesinin oluşturulmasa bölge halk için istihdam yaratacaktır. Ve özellikle yaz aylarında bölgeye gelen yoğun turist akınından ekonomik anlamda yarar sağlanacaktır.”
Bahçeköy-Çamlıca yolu İl Özel İdaresi yol ağına alınması…
Gündoğdu, Can ve Gümülcineli, bir diğer önemli gündem maddesi ise Karayolları görev sorumluluğunda olan Bahçeköy ile Çamlıca köyleri arasındaki yolun Edirne İl Özel İdaresi yol ağına alınması olduğunu kaydetti.
Haber: İlker GÜREL
Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde bakımsızlık dikkat çekiyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.