Keşan Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Öztürk, Saros Körfezi’nde geçen yıllardaki tatilci yoğunluğunun bu sezon olmadığına dikkat çekerken, yazlığı olanların dahi tatile gelmediğini söyledi.
Geçen yıl beklentilerin karşılanmadığı bir yaz mevsiminin ardından bu sezon yaz mevsimine umutlu bir giriş yaptıklarını ifade eden İbrahim Öztürk, “Yaz mevsimi ile birlikte sahil bölgelerinde satılık ya da kiralık gayrimenkuller nedeniyle emlak sektörünün hareketlenmesini beklerken,
bu beklentilerin çok uzağında kaldık. Maalesef ne yaz ne de kış, ne tarla, ne ev ne de arsa satışlarında adeta dal kıpırdamıyor. Emlak sektöründe faaliyet gösteren birçok kişi haftalardır siftahsız dükkan kapatıyor.” dedi.
“Biz para kazanmaktan geçtik, geçim derdine düştük”
Bir süre önce Saros Körfezi kıyı şeridinde gözlemlerde bulunduğunu vurgulayan Öztürk, “Bir süre önce Saros Körfezi sahil şeridinde yaptığım gezide, kış ayındaki nüfus oranından bir miktar daha fazla kişi olduğunu gözlemledim. Yani geçen yıllar gibi yazlıkçı akını olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sahillerde restaurantlar, kafeler dahil birçok işyeri boş durumda. Bu da insanların maddi olarak sıkıntıda olduğunun açık bir göstergesi. Bu nedenle de hiç kimse, ne arsa, ne yazlık, ne tarla almıyor. Elimizde istenmediği kadar satılık varken, alıcı ise hiç yok diyebiliriz. Umudumuz kiralık daireler. Geçen yıllar kiralama işlemlerinin üzerine düşmezken, şimdilerde sadece bu işe odaklanır olduk. Biz para kazanmaktan geçtik, geçim derdine düştük. Umudumuz tabii ki var ama büyük bir beklenti içerisinde de değiliz.” diye konuştu.
“Gelecek yıllarda okullar kapandığı anda tatilciler bölgeye akın ederdi”
Beklentilerin gelecek seneye kaldığını belirten İbrahim Öztürk, “Ağustos ayından sonra yaz sezonu bitiyor. Dolayısıyla bu saatten sonra beklenti içerisine girmemiz yanlış olur. Hal böyle olunca da beklentiler bir sonraki yaz sezonuna kalmış oluyor. Gelecek yıllarda okullar kapandığı anda tatilciler bölgeye akın ederdi. Şimdilerde ise yazlığı olanlar dahi tatile gelmiyor.”
Haber: İlker GÜREL
3 doktor kura çekti
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127673 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84027 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53531 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37917 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26291 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.