Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Büşra Akyol, ortaokul ve lise öğrencilerine “Diyabet” ile ilgili eğitim verdi.
“Sağlıklı Beslenme ve Obezite, Diyabette Farkındalık, Fiziksel Aktivite” etkinliği kapsamında Yekta Baydar Ortaokulu, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keşan Lisesi ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere eğitimler veren Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Büşra Akyol, diyabetin, kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun; eksikliği ve/veya yeterince salgılanmasına rağmen, vücutta kullanılamaması sonucu oluşan kronik metabolizma bozukluğu olduğunu söyledi.
“Diyabetli toplam insan sayısının 2030 yılına kadar 643 milyona, 2045 yılına kadar ise 783 milyona çıkacağı tahmin ediliyor”
Öğrencilere, diyabet ile ilgili olarak şu bilgilere de yer verildi; “DF’nin projeksiyonlarına göre 2045 yılına gelindiğinde her 8 yetişkinden 1’i, yani yaklaşık 783 milyon kişi diyabet hastası olacak; bu da %46’lık bir artış anlamına gelmektedir. Diyabetli kişilerin %90’ından fazlasında sosyoekonomik, demografik, çevresel ve genetik faktörlerden kaynaklanan tip 2 diyabet vardır. Tip 2 diyabetin artışına katkıda bulunan başlıca faktörler şunlardır: Kentleşme, yaşlanan bir nüfus, azalan fiziksel aktivite seviyeleri, yanlış beslenme alışkanlıkları, aşırı kilo ve obezite yaygınlığının artması, ancak, tip 2 diyabet için önleyici tedbirler alarak ve tüm diyabet tipleri için erken teşhis ve uygun bakım sağlayarak diyabetin etkisini azaltmak mümkündür. Bu önlemler, bu durumla yaşayan kişilerin komplikasyonlardan kaçınmasına veya bunları geciktirmesine yardımcı olabilir. 2021’de dünya çapında diyabet yaklaşık 537 milyon yetişkin (20-79 yaş) diyabetle yaşıyor. Diyabetli toplam insan sayısının 2030 yılına kadar 643 milyona, 2045 yılına kadar ise 783 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.”
Haber MERKEZİ
Edirne’de alüminyum fabrikasında korkutan yangın
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.