Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne eski Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İpsala Gümrük Kapısı’nda sıra bekleyen tır sürücülerini ziyaret etti.
Gaytancıoğlu, İpsala Gümrük Kapısı’ndan yurt dışına çıkış için sıra bekleyen tır sürücülerini ziyaret etti. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bu ziyarette, bazı tır sürücüleri, tır sürücülüğü mesleğinde yaşadıkları zorlukları dile getirirken, İpsala Gümrük Kapısı’nda bir haftadır sıra beklediklerini ve bu durumun hem sürücüye hem de firmaya zarar yazdığını söyledi. Sürücüler, yeni Nesil Transit Geçiş Sistemi’ne geçen Türkiye ile Yunanistan’ın sisteminin uyuşmadığını ve bu nedenle bir haftadır tırlarıyla parkta beklemek durumunda kaldıklarını ifade etti.
Gaytancıoğlu: “Arkadaşlar maalesef bir haftadır burada misafirler”
Burada açıklamalarda bulunan Gaytancıoğlu, “Burası İpsala Gümrük Kapısı, bu tırlar ve şoför arkadaşlar maalesef bir haftadır burada misafirler. Buradan Yunanistan’a geçiş var ama geçemiyorlar. Bir sistem sorunu var. Türkiye sistemde Faz-5’e geçmiş, Yunanistan Faz-4’te kalmış. Bunu söylüyorlar. İki ülke arasında anlaşamamışlar. Sistemsel bir sorun var. Karşılıklı anlaşma yapılmadan geçildiği söyleniyor. Şoförlerimiz mağdur. Yılbaşı öncesi Türkiye döviz kazanacak ama o dövizi kazanamıyor. En önemlisi de şoför esnafımız bir haftadır mağdur.” dedi. Bir tır şoförü, tır parkının çamur içerisinde olduğunu belirterek, bu durumun düzeltilmesini istedi. Bir diğer tır sürücüsü, kışın çamur olan alanın yazın ise toz olduğundan yakınarak, bir aracın bir hafta gibi bir süre beklemesinin zarar yazdığına dikkat çekti.
Haber MERKEZİ
Fen Lisesi’nin yapımı hızla devam ediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.