Edirne’nin zengin mutfak mirasını kutladığımız Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali, 1-2-3 Kasım’da Edirne Karaağaç tren garında gerçekleşiyor.
Tüm gastronomi severleri, bu eşsiz lezzetleri deneyimleyecek. Keşan’dan Orhun Peynircilik firmasının da katılım sağladığı festivalde Keşan’da üretilen coğrafi işaretli Edirne peynirinin tanıtımı yapıldı. Firma yetkilisi Murat Orhun, Edirne’nin gastronomik zenginliğinin tanıtıldığı bu festivalin bölge için çok kıymetli olduğunu ifade ederek, yerel markalarının tanınırlılığı için de bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Peynirin Edirne için yalnızca sınai ürün olmadığını ayrıca kültürel bir miras olduğunu şeklinde sözlerini sürdürdü. Orhun, Türkiye’de beyaz peynir denildiğinde akla gelen ilk peynirin “Edirne Peyniri” olduğunu ve markalaşma yolunda bu etkinliklerin sürekliliğinin önemli olduğunu ifade etti. 1-2-3 Kasım’da Edirne Karaağaç’ta Tren Garı’nda etkinlik devam edecek
Haber MERKEZİ
Devlet Hastanesi yolu onarıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.