Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 2025-2026 akademik yılında öğrenime başlayan öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.
Program, Trakya Üniversitesi’nin ve Edirne’nin tarihi ile kültürel değerlerini tanıtmayı amaçlıyor. Oryantasyon programının ilk gününde öğrenciler, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyareti sırasında öğrencilere geleneksel okçuluk tanıtıldı ve bu kültürel miras hakkında bilgiler verildi.
Ziyaret programı, Sağlık Müzesi’nin ardından Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesine geçişle devam etti.
Burada, günümüzde Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hizmet veren tarihi Gar Binası, Lozan Anıtı, Doğa Tarihi Müzesi, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Milli Mücadele ve Lozan Müzesi hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Trakya Üniversitesi’nin merkez ve ilçelerindeki toplam 5 bin 797 öğrenci için hazırlanan oryantasyon programı, iki hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek. Haber Merkezi
