$%
€%
£%
6.716,33%-0,80
10.979,00%-0,78
43.741,00%-0,78
4.374,47%-0,77
%
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Edirne Valisi Yunus Sezer, son günlerde Meriç Nehri’nde su tutulduğu yönündeki söylentiler ile ilgili olarak Edirne’de gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunarak, herhangi bir su tutma durumunun olmadığını söyledi.
Edirne Valiliği’nde, gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sezer, Meriç Nehri’nden su alan çeltik üreticilerinin son günlerde yaşadığı endişe ve bu doğrultuda Meriç Nehri’nde su tutulduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Meriç Nehri’nden gelen suyun doğal akışına devam ettiğini belirten Yunus Sezer, “Orada herhangi bir baraj ya da kalıcı su tutma durumu yok. Sadece geçici bir şekilde 2 milyon metreküplük su tutuluyor. Bu durum da çiftçilerle istişareyle yönetiliyor. Üst bölgedeki pompaları durdurarak suyun alt bölgelere ulaşmasını sağlıyoruz. Santraldeki suyun dörtte birini bilinçli şekilde bırakıyoruz.” dedi.
“Bilgi kirliliğinin giderilmesi gerekiyor”
Kürek yarışmaları için su tutulduğu yönündeki iddiaların da bir “Algı” olduğunun altını çizen Sezer, konuyla ilgili bilgi kirliliğinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Son günlerde tarım arazilerinde çıkan yangınlardaki artışa da değinen Yunus Sezer, duyarlılığın daha da artması gerektiğini, İl Özel İdaresi ve Çevre Vakfı aracılığı ile yaklaşık 60 su tankerinin dağıtılmasının yangınlara karşı alınan etkili bir yöntem olduğunu da dile getirdi.
Haber MERKEZİ
Uyuşturucu operasyonunda 245 paket metamfetamin ele geçirildi
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
129083 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
85474 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
54933 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38868 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
27248 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.