Şabanmera ile Çelebi köyleri arasındaki anızlık alanda çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü.
İddiaya göre, Şabanmere Köyü sınırlarında bulunan anız tarlasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, karadan alevlerin önüne geçmek için müdahale ederken, havadan da yangın söndürme helikopteri alevleri söndürmek için müdahalede bulundu. Vatandaşların da destek verdiği yangın, ormanlık alana da sıçradı.
Enez yolu ulaşıma kapatıldı
Enez yolunun karşısına sıçrayan alevler, Çelebi Köyü’ne doğru ilerlemeye başlayınca söndürme çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için Enez-Keşan yolu araç trafiğine kapatıldı. Ekiplerin saatler süren çalışması sonuç verdi ve alevler yerleşim yerine ulaşmadan söndürüldü.
Haber: İlker GÜREL
