Doruk Sarmış, dün yaptığı toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklarken, CHP’nin, yalnızca bir parti değil; ülkenin ortak vicdanının, halkın umudunun ve Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin adı olduğunu söyledi.

Saat 12.30’da, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda başlayan toplantıya; CHP Keşan İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Anıl Çakır, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, geçmiş dönem CHP ilçe eski başkanları, bazı İl Genel Meclisi üyeleri, bazı belediye meclisi üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan Çakır, yaptığı konuşmanın ardından, Doruk Sarmış’a çiçek verdi.

Sarmış: “Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarımız hukuksuzca görevden uzaklaştırılıyor”
2007 yılında büyük bir onurla üyesi olduğunu söylediği CHP’de bugüne kadar gençlik kolları, il gençlik kolları yöneticiliği, sandık görevliliği, il ve ilçe kongre delegelikleri gibi birçok görevi üstlendiğini dile getiren Sarmış, “Her birinde, örgütümüzün bir neferi olarak mücadele ettim. Çünkü ben siyaseti, koltuk için değil; Atatürk’ün izinde, halk için, örgütümüz için yapılan bir görev olarak gördüm. Değerli yol arkadaşlarım; Ülkemiz, her geçen gün daha derin bir demokrasi, adalet ve ekonomi krizine sürükleniyor. Ormanlarımız rant uğruna yok edilirken; sahte diplomalarla liyakat yok sayılıyor, halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarımız hukuksuzca görevden uzaklaştırılıyor. Gençlerimiz gelecek kaygısı içinde, emekliler geçim derdinde, esnaf borç yükü altında, çiftçi toprağını ekemez halde ve bütün bu karanlık tablo karşısında, halkın en büyük umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.
“Tüm yol arkadaşlarımı Kırmızı Liste altında buluşmaya, ortak bir geleceği birlikte inşa etmeye davet ediyorum”

CHP’nin sadece bir siyasi parti olmadığını dile getiren Sarmış, “CHP sadece bir siyasi parti değil; halkın vicdanı, Cumhuriyetin teminatı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği en büyük mirastır. Bizler, yalnızca iktidarı hedefleyen değil; bu ülkenin her köşesinde umudu büyütmekle sorumlu olan insanlarız. Bu umudu yerelden genele taşıyacak olan ise örgütlerimizdir. Ne yazık ki bugün ilçemizde, zaman zaman görüş ayrılıkları ve iletişim eksiklikleri nedeniyle birlikte hareket etmekte zorlandığımız oluyor. Oysa farklılıklarımız, ayrışmaya değil; ortak akılla birleştiğinde zenginleşmeye hizmet etmelidir. Parti içindeki tüm aktörlerin temas ettiği, konuşabildiği, birlikte karar alabildiği bir yapıyı yeniden kurmak zorundayız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi; ‘ben yaptım oldu’ diyenlerin değil, ‘hep birlikte yapalım’ diyenlerin partisidir. İlçe başkanlığına aday olurken en temel hedefim; kimsenin dışlanmadığı, herkesin sürece katıldığı, ortak aklın rehberliğinde ilerleyen bir örgüt yapısını hep birlikte yeniden kurmaktır. Unutmayalım; örgüt tek bir gövdedir. İlçe yönetimi bu gövdenin bel kemiğiyse, kadınlarımız, gençlerimiz, üyelerimiz bu gövdenin kolları, bacakları ve yüreğidir. Bizim dışımızda hiçbir partide olmayan bir gelenekle, üyelerimiz kendi yöneticilerini kendi iradesiyle seçer. Asıl gücümüz de buradan, yani halkın ve üyelerimizin doğrudan katılımından gelir. Bu gücü unutmadan, bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Ben Doruk Sarmış, Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı’na adayım. Bu bir koltuk yarışı değil; birlikte üretmenin, birlikte karar almanın ve birlikte yönetmenin yoludur. Ben değil biz demek, birbirimize omuz vermek, kırgınlıkları onarmak için yola çıkıyorum. Önümüzde mahalle delege seçimleri var. Bu süreç, yol haritamızı birlikte çizeceğimiz ilk adımdır. Biliyorum ki Keşan’da umudu yeniden büyütecek olan biziz, bu salondaki iradedir. Tüm yol arkadaşlarımı Kırmızı Liste altında buluşmaya, ortak bir geleceği birlikte inşa etmeye davet ediyorum. Gelin, yeni bir başlangıcı birlikte yapalım. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir partinin değil; bu ülkenin ortak vicdanının, halkın umudunun ve Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin adıdır.” diye konuştu.

Haber MERKEZİ
CHP Beğendik eski Belde Başkanı ve Meclis üyelerinden Mehmet Meriç’e “Teşekkür” ziyareti
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
127428 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
83779 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
53286 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
37745 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26116 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.