Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce alınan karar ile Enez sahilinde, site önlerinde sabitlenen şemsiye ve şezlonglar kaldırılmaya başlanırken, vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları yorumlarda, bu kararın genişletilerek, tüm sahillerde, işletme gözetmeksizin uygulanmasını istedi.
Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Enez sahilindeki yazlık sitelerin önlerinde bulunan sabit şemsiye ve şezlongların kaldırılması yönüne karar aldı. Alınan kararın ardından, sabit şemsiyeler ve şezlonglar, polis ve zabıta tarafından yerinden sökülerek kaldırılmaya başlandı. Yetkililer, kararın tüm site yöneticilerine tebliğ edildiğini, bu karara uymayanlar için gerekli işlemlerin yapılacağı yönünde bilgilendirme yaptı.
Kolluk görevlileri ile tebliğ edildi
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce gönderilen yazıda; “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda sahil alanlarında güvenliğin artırılması, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve halkın kıyılara erişiminin korunması amacı ile düzenlenen değerlendirme toplantısında ilçemiz sahillerinde sabit şezlong ve şemsiye gibi unsurların konulmasına müsaade edilmemesi, hali hazırda kumsallarda bulunan sabit şezlong ve şemsiyelerin ise kaldırılmasına karar verildiği bildirilmiş, söz konusu karar tüm Site Yönetim Kurulu Başkanlıklarına kolluk görevlileri vasıtası ile tebliğ edilmeye başlanmıştır. Alınan karar doğrultusunda, Belediye Başkanlığınızda görevli ilgili personeller (zabıta, imar v.b.) tarafından sahil bölgesinde gerekli kontrollerin yapılması, tebliğe rağmen halen kaldırılmayan sabit şezlong ve şemsiye bulunuyor ise alınan karar doğrultusunda işlem tesis edilerek neticesinden bilgi verilmesini; Rica ederim” ifadelerine yer verildi.
“Peki ya işletmeler?”
Öte yandan, karar ile ilgili sosyal medyada onlarca yorum yapan vatandaşlardan bazıları, kararın genişletilmesini istedi. Saros Körfezi boyunca uzayan sahillerde yer alan birçok işletme tarafından şemsiye ve şezlong sabitlemesi nedeniyle halkın sahili ücretsiz kullanamadığından yakınan yorumlar yapan vatandaşlar, bu tür uygulamaların, işletmelerin denize olan mesafelerinin denetlenmesi gerektiğini söyledi.
Haber MERKEZİ
46 salonda 754 öğrencinin gireceği LGS yarın yapılacak
1
Karısına ve kayınpederine ateş açan adam başından vurulmuş halde bulundu
128394 kez okundu
2
Mecidiye’de feci kaza: 2 ölü
84768 kez okundu
3
Güzellik merkezinin camlarına kurşun sıktılar
54249 kez okundu
4
İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı
38426 kez okundu
5
Bakanlık tatil dönüşünde kamyon, çekici ve tankerler ile ilgili karar aldı
26804 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.