1. Haberler
  2. Edirne
  3. Gizemli afişin sırrı çözüldü: trafik güvenliği…

Gizemli afişin sırrı çözüldü: trafik güvenliği…

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keşan’da bir ilan panosunda yer alan “Son mesajı neydi?” yazılı mesaj, merak uyandırırken, bu gizemli afişin, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik hazırlanan trafik güvenliğine dikkat çekmek için yapıldığı belirtildi.

Üzerinde yalnızca “Son mesajı neydi?” ifadesinin bulunduğu ilan, herhangi bir açıklama ya da yönlendirme içermemesi nedeniyle merak konusu olmuştu. Merak uyandıran gizemli afişin, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik hazırlanan trafik güvenliği farkındalık kampanyasının ilk aşamasını içerdiği öğrenildi. Daha sonra yayınlanan ikinci afişte, “Son Mesajı Neydi?” sorusunun ardından bir cep telefonu ekranında “Hemen geliyorum.” mesajına yer verildi. Hemen yanında ise dikkat çeken şu uyarı yer aldı:

“Bir mesaj yarım kalmasın!”

Kampanya kapsamında motosiklet sürücülerine; “Kaskını tak, hızını ayarla, takip mesafesini koru, görünür ol, yol şartlarına dikkat et, şerit değiştirirken sinyal verip kör noktayı kontrol et, kavşaklara girerken hızını düşür ve çevreyi kontrol et” uyarıları yapıldı. Afişte ayrıca, trafik kazalarında hayatını kaybeden veya ağır yaralanan motosiklet sürücülerine dikkat çekmek amacıyla devrilmiş motosiklet görseli kullanıldı.

Gizemli afiş ile mesaj yerine ulaştı

Keşan’da ilk etapta sadece “Son Mesajı Neydi?” ifadesinin yer aldığı billboardlar, vatandaşlarda merak uyandırmayı başarırken, devamında gelen trafik güvenliği mesajı ise birçok kişi tarafından anlamlı bulundu. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan motosiklet kullanımı nedeniyle sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymalarının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Haber: İlker GÜREL

Gizemli afişin sırrı çözüldü: trafik güvenliği…
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter