TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye adlı yemek yarışması programına katılan Edirneli 18 yaşındaki Tunahan Yaykındağ, Satır Et ve beyaz peynir birleşimi jürilerin aklını başından aldı.
Turizm Otelcilik Lisesi’nden yeni mezun olan 18 yaşındaki genç şef adayı Tunahan Yaykındağ, büyük bir beğeni ile izlenen MasterChef Türkiye yarışmasına katıldı. Yaykındağ, Edirne’nin coğrafi işaretli ürünü Edirne Beyaz Peyniri’ni de kullanarak, Keşan’ın coğrafi işaretli ürünü Keşan Satır Eti hazırlayarak, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna‘nın karşısına çıktı. Keşan Satır Eti’ne, Edirne’nin Beyaz Peyniri ile özgün bir yorum katan Tunahan Yaykındağ, Mehmet, Somer ve Danilo şefi adeta büyüleyerek, “Evet” oyu aldı. Üç şeften de “Evet” oyu alan Tunahan’a yarışma önlüğünü annesi Necmi Yaykındağ giydirdi. Tunahan Yaykındağ çocukluk hayali olduğunu söylediği MasterChef Türkiye yarışmasında, Ciğer Sarma’da Türkiye ikinciliği ve bölge birinciliği olduğunu dile getirerek, “11 yarışmaya katıldım. Bu yarışmalarda sadece bir tanesinde Türkiye ikincisi oldum. Diğerlerinin hepsinde birinci oldum. Kazanmanın yaşı yoktur. MasterChef’in en genç şampiyonu olmaya geliyorum.” dedi. Tunahan Yaykındağ’ın Satır Et ve beyaz peynir birleşimi, usta şefler tarafından “Bir şef tabağı” olarak değerlendirildi. Yaykındağ, “Evet” oyları ile bir üst tura çıktı.
Haber: İlker GÜREL
Hastanede sedye asansörü ve klimaların çalışmadığı iddia edildi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.